У місті Гаггенау, де скасували виступ турецького міністра, "замінували" мерію

П'ятниця, 3 березня 2017, 10:47

Поліція німецького міста Гаггенау сьогодні вранці евакуювала співробітників мерії через анонімний дзвінок про вибуховий пристрій.

Про це повідомляє Spiegel.

Анонімний дзвінок із повідомленням про бомбу отримало поліцейське управління в Оффенбурзі, адміністративному центрі в федеральній землі Баден-Вюртемберг.

Невідомий чоловік заявив, що він заклав вибуховий пристрій через те, що влада Гаггенау скасувала запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Поліція відзначає, що серйозність загрози дуже низька, але за правилами довелося евакуювати з будівлі всіх людей та перевірити приміщення.

Нагадаємо, влада Гаггенау мотивувала скасування заходу тим, що місце проведення  має занадто малі розміри з огляду на інтерес людей до виступу міністра.

Очікувалося, що міністр мав закликати учасників заходу підтримати на майбутньому референдумі реформу конституції, що перетворить Туреччину на президентську республіку.

Близько 1,4 мільйонів турків, що проживають в Німеччині, мають право проголосувати на референдумі, що відбудеться в квітні.

На знак протесту Бекір Боздаг скасував зустріч з німецьким міністром юстиції Гайко Маасом, яка мала відбутися після його виступу. Перебуваючи в Страсбурзі, він зазначив, що одразу повернеться до Туреччини, а не поїде до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.