Захід за участі турецького міністра скасовано на місцевому рівні - Меркель

П'ятниця, 3 березня 2017, 16:11

Канцлер Німеччини Ангела Меркель прокоментувала заяви Туреччини щодо скасування заходу у місті Гаггенау за участі турецького міністра, зазначивши, що всі рішення щодо публічних зібрань приймаються на місцевому рівні.

Про це вона заявила під час поїздки в Туніс, коли її запитали про полеміку з приводу даних подій, повідомляє Reuters.

Меркель прокоментувала ситуацію, додавши також, що Німеччина залишається прихильником свободи слова.

Канцлер піддала критиці кроки Туреччини щодо обмеження роботи журналістів, зокрема арешт німецько-турецький журналіст Деніза Юселя.

Нагадаємо, Туреччина звинуватила Німеччину у подвійних стандартах після того, як було скасовано захід, на якому міністр юстиції Туреччини мав виступити перед прихильниками президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана.

Раніше повідомлялося, що влада міста Гаггенау у федеральній землі Баден-Вюртемберг скасувала запланований захід Союзу європейсько-турецьких демократів (UETD), на якому мав виступити міністр юстиції Туреччини Бекір Боздаг.

Влада міста мотивувала скасування заходу тим, що місце проведення має занадто малі розміри з огляду на інтерес людей до виступу міністра.

Очікувалося, що міністр мав закликати учасників заходу підтримати на майбутньому референдумі реформу конституції, що перетворить Туреччину на президентську республіку.

Після цього посол Німеччини в Анкарі Мартін Ердманн був викликаний в МЗС Туреччини у зв'язку з рішенням німецької влади про скасування заходу за участю міністра юстиції Туреччини Бекіра Боздага.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.