Туска знову викликають на допит до прокуратури Варшави – ЗМІ

Четвер, 30 березня 2017, 07:41

Голови Європейської ради Дональда Туска викликали до Варшавської окружної прокуратури на допит, який відбудеться 19 квітня.

Про це повідомляє телеканал TVN24 з посиланням на власні джерела.

За інформацією телеканалу, дата допиту узгоджена з представником Туска. За попередніми даними, глава Євроради приїде в прокуратуру.

Прокуратура офіційно не підтверджує дати допиту.

Так,  речник Варшавської прокуратури Міхал Дзєканьський заявив, що прокуратура не отримувала офіційне підтвердження від Туска.

"Тому ми не можемо коментувати повідомлення про дату його приїзду", — він

Раніше повідомлялося, що Туск не зміг прибути до Польщі 15 березня на допит в якості свідка у прокуратурі з причини робочих заходів в Європарламенті.

Допит мав відбутися у справі щодо співпраці колишнього керівництва  Служби військової контррозвідки Польщі і російської ФСБ.

У грудні 2016 року стало відомо, що прокуратура пред'явила звинувачення двом представникам командування військової Служби контррозвідки. Вони звинувачуються в перевищенні своїх повноважень шляхом початку співпраці зі службою іншої держави без згоди глави уряду.

Йдеться про укладену в квітні 2010 року після авіакатастрофи президентського літака Ту-154М угоду між польською контррозвідкою і ФСБ, що стосується взаємодії сторін у боротьбі з різними загрозами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.