В ЄНП хочуть пояснень від Саріуш-Вольського та заявляють про підтримку Туска

Неділя, 5 березня 2017, 13:05

Голова Європейської народної партії (ЄНП) Жозеф Доль викликав євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на зустріч 6 березня для пояснень, а також заявив про підтримку президента Європейської ради Дональда Туска на наступний термін.

Про це Жозеф Доль написав у своєму Twitter.

"Я щойно (4 березня - Ред.) викликав віце-президента ЄНП Саріуш-Вольського для пояснень на зустріч у понеділок, у світлі останніх новин.  У статуті ЄНП чітко йдеться, що кожен віце-президент ЄНП має бути членом ЄНП, і я повністю поважаю рішення Громадянської Платформи", - написав він.

Голова Європейської народної партії Доль заявив також, що підтримує діючого голову Європейської ради Дональда Туска

"Як вже говорилося раніше, ЄНП повністю підтримує свого кандидата, президента Європейської Ради Дональда Туска", - написав він.

Зазначимо, що складу групи Європейської народної партії входять польські опозиційні "Громадянська платформа" і "Польська селянська партія".

Напередодні, 4 березня, євродепутат Яцек Саріуш-Вольський був виключений з лав польської опозиційної партії "Громадянська платформа" після того, як МЗС Польщі надіслало до мальтійського головування офіційний запит про його обрання головою Європейської ради на новий термін.

У "Громадянській платформі" заявили, що виключення з партії також означає виключення з членства в "Європейській народній партії".

Нагадаємо, уряд Польщі офіційно висунув кандидатуру польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на пост голови Європейської ради.

Перед цим голова правлячої партії "Право і справедливість" Ярослав Качинський заявляв, що Польща не підтримає кандидатуру Дональда Туска на другий термін в якості президента Європейської ради.

Як відомо, термін Дональда Туска на посаді президента Європейської ради завершується в травні цього року. 

Рішення про продовження повноважень Туска або про призначення нового президента має ухвалювати Європейська рада, тобто голови держав та урядів країн-членів ЄС. За їх підтримки повноваження Туска будть підтведжені навіть без згоди Варшави. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.