Компанії Трампа може загрожувати розслідування через готель в Азербайджані

Вівторок, 7 березня 2017, 16:50

У США можуть розпочати розслідування щодо компанії Trump Organization, яка в роботі над будівництвом та управлінням новим готелем в Азербайджані залучила у партнери корумпованих олігархів, пов'язаних з особами, які мають зв'язок з іранською Революційною гвардією, яку уряд США звинувачує у підтримці тероризму за кордоном.

Про це повідомляє Foreign Policy з посиланням на дані The New Yorker.

"Для того, щоб побудувати Міжнародний готель Трампа та вежу в Баку — проект задуманий в 2008 році, і майже готовий, але не відкритий для публіки — компанія Trump Organization співпрацювала з родиною міністра транспорту Азербайджану та олігарха Зія Мамедового", - повідомляє видання.

Мамедов та його сім'я також мають тісні зв'язки з відомою іранською бізнес-сім'єю Дарвішісів, члени якої очолювали фірми, підконтрольні Революційній гвардії, яку уряд США звинуватив у підтримці тероризму за кордоном й участі в незаконній діяльності, включаючи торгівлю наркотиками та відмивання грошей.

The New Yorker відзначає, що з угодою щодо готелю у Баку, компанія Trump Organization можливо порушила федеральні закони про корупцію, в тому числі Закон про корупцію за кордоном.

За даними the New Yorker, уряд Азербайджану примусово виселив 30 сімей зі своїх будинків у 2011 р. для розробки важливого проекту "державного значення". Цим проектом був готель Трампа, який досі не відкрито.

Повідомляється, що готель у Баку, звичайно, є не єдиним конфліктом інтересів, з яким Трамп стикається у своїй великій бізнес-імперії, яка охоплює понад 20 країн світу.

Зазначимо, що Trump Organization займається розвитком нерухомості, інвестуванням, брокерськими продажами і маркетингом, а також управління нерухомістю.

Компанія володіє, управляє, інвестує і розвиває житлову нерухомість, готелі, курорти, житлові вежі, а також поля для гольфу в різних країнах, а також володіє кількома сотнями тисяч квадратних футів (кілька гектарів) нерухомості Манхеттена.

Нагадаємо, міністр оборони США Джеймс Меттіс назвав Іран одним з головних спонсорів тероризму, роблячи свої перші коментарі щодо Ірану після того, як президент США Дональд Трамп запровадив нові санкції.

Як відомо, США ввели нові санкції проти Ірану після того, як 29 січня 2017 року Іран провів випробування балістичної ракети.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.