Трамп пообіцяв, що Іран ніколи не створить ядерної зброї

Середа, 15 лютого 2017, 20:38

Президент Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати мають "нерозривні зв'язки" з Ізраїлем і пообіцяв прем'єр-міністру Ізраїлю Біньяміну Нетаньяху, що ніколи не дозволить Ірану створити власну ядерну зброю.

Про це пише AFP.

"Від імені США ... підтверджую наш нерозривний зв'язок з нашим дорогим серцю союзником, Ізраїлем", – сказав Трамп під час спільної з Нетаньяху прес-конференції.

Він також розкритикував так звану ядерну угоду з Іраном, яка призвела до скасування санкцій проти Ірану на початку минулого року.

"Одна з найгірших угод, які я коли-небудь бачив - це угода з Іраном. Моя адміністрація вже запровадила нові санкції щодо Ірану, і я буду робити все, щоб не дати Ірану збудувати ... я маю на увазі коли-небудь ... ядерну зброю", – наголосив Трамп.

Нагадаємо, іранська ядерна угода була укладена в липні 2015 року і набула чинності в наступному, 2016-му році  році.

Після цього світові лідери погодились на скасування жорстких санкцій проти Ірану в обмін на дотримання Тегераном своїх зобовʼязань щодо обмеження розробки ядерної зброї.

Критики угоди, включаючи Нетаньяху, стверджували потім, коли деякі умови угоди закінчуються через 10 і 15 років, що залишає шанси Тегерану створити бомбу.

Нагадаємо, на початку лютого Іран підтвердив проведення випробувань балістичної ракети, але заперечив, що це є порушенням ядерної угоди, укладеної 2015 року.

Раніше в США заявили, що Іран провів випробування балістичної ракети середньої дальності, яка вибухнула, пролетівши трохи більше тисячі кілометрів.

Резолюція Ради Безпеки ООН, яка закріпила ядерну угоду країн Заходу з Тегераном, на вісім років забороняла випробування балістичних ракет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.