Будапешт наполягає на подвійному громадянстві угорців в Україні

Вівторок, 11 квітня 2017, 14:45

Угорщина вважає цілком нормальною наявність подвійного громадянства для своїх громадян, які проживають в Україні, і проти покарання за подібні речі.

Про це заявив міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто на спільній прес-конференції з главами МЗС України, Словаччини та Чехії у вівторок у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Подвійне громадянство є абсолютно європейським феноменом. Тому наша позиція полягає в тому, що в Європі ви не повинні нікого карати тільки тому, що громадянин перебуває в громадянстві країни-члена ЄС і країни, що не є членом Європейського Союзу", - сказав він

За його словами, Угорщина вважає неприйнятним покарання щодо угорських громадян за наявність як угорського громадянства, так і громадянства України.

"Ми сподіваємося, що зможемо прийти до двосторонніх угод і не завдамо шкоди угорцям, які живуть в Україні", - додав Сійярто.

У свою чергу міністр закордонних справ України Павло Клімкін уточнив, що оскільки Україна перебуває в стані війни з Росією, наявність подвійного громадянства в корені неприйнятна.

"Ми не хочемо відкривати цю скриньку Пандори. Проте про покарання не йдеться", - додав Клімкін.

Як повідомлялося, премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Україні обговорити підписання угоди про подвійне громадянство для тих угорців, що мешкають в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.