Єврокомісар: перемога Ле Пен і Frexit стануть смертельним ударом по Європі

Четвер, 13 квітня 2017, 13:14

Єврокомісар з економічних і фінансових питань П'єр Московісі вважає, що обрання Марін Ле Пен президентом Франції і вихід з ЄС завдасть смертельного удару по європейському проекту.

Про це він сказав в інтерв’ю Euractiv.

"Дивлячись на тривожні тенденції у Франції з точки зору Європи, євроскептицизм, безсумнівно, є силою, з якою не можна не рахуватися. Але я б усе-таки розрізняв Марін Ле Пен та інших. Мадам Ле Пен представляє націоналістичну фракцію, яка хоче Frexit; Франція вийде з ЄС і євро. На мій погляд, це фатальна позиція для Європи і страшна для Франції", - сказав Московісі.

Він висловив впевненість, що Ле Пен не виграє президентські вибори, проте відзначив, що сам факт того, що вона може вийти у другий тур, "є симптом чогось неправильного у Франції".

"Я не бачу причин, чому понад 50% французьких виборців проголосують на користь проекту, який є самогубством для Франції і небезпечним для ЄС", - сказав єврокомісар.

Нещодавно Марін Ле Пен заявила, що призупинить участь держави в Шенгенському просторі в разі її перемоги на майбутніх виборах.

Соціологічні опитування свідчать про те, що Ле Пен вийде до другого туру, але там програє Еммануелю Макрону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.