Узбекистан попереджав Швецію щодо стокгольмського терориста - глава МЗС

П'ятниця, 14 квітня 2017, 13:36

Узбецькі спецслужби передавала інформацію європейським країнам про Рахмата Акілова, якого звинувачують у скоєнні теракту у Стокгольмі.

Про це заявив міністр закордонних справ Узбекистану Абдулазіз Камилов, повідомляє Reuters.

Міністр розповів, що Акілов був завербований "Ісламською державою" після того, як він залишив Центральну Азію в 2014 році і оселився в Швеції.

"За інформацією, яка у нас є, він активно закликав своїх співвітчизників до поїздок у Сирію, щоб воювати на боці угруповання "Ісламська держава",- сказав Камілов, додавши, що Акілов використовував онлайн-сервіси для обміну повідомленнями.

"Раніше (до нападу), інформацію про злочинні дії Акілова передали одному з наших західних партнерів, щоб шведська сторона була проінформована", - сказав міністр, не назвавши країну-посередника.

Раніше повідомлялося, що уродженець Узбекистану Рахмат Акілов, головний підозрюваний в скоєнні теракту в Стокгольмі, зізнався у вчиненні терористичного злочину.

Нагадаємо, в результаті наїзду вантажівки на людей у центрі Стокгольма у п’ятницю ввечері за останніми даними загинули чотири людини, 15 отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.