Порошенко розцінив як багатообіцяюче проміжне рішення Суду ООН

Середа, 19 квітня 2017, 18:29

Президент України Петро Порошенко вважає важливим визнання позовів України проти Росії юрисдикцією Міжнародного суду ООН в Гаазі і сподівається на позитивне для Києва кінцеве рішення.

Про це Порошенко заявив під час візиту до Лондона, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогоднішнє рішення в Гаазі є багатообіцяючим, коли по обох судових позовах судом було визнано юрисдикцію Міжнародного суду в Гаазі. Ми впевнені в тому, що сьогодні ми на правильному шляху і сподіваємося на успішне розгляд зазначених позовів",- сказав Порошенко. 

Нагадаємо, Міжнародний суд ООН сьогодні виніс проміжне рішення у справі "Україна проти Росії", визнавши, що має юрисдикцію prima facie для розгляду даної справи.

Псля цього суд оголосив, що Україна не надала необхідних доказів для затвердження запобіжних заходів за конвенцією про заборону фінансування тероризму і через це відмовився затверджувати запобіжні заходи за цією конвенцією

Водночас, Cуд погодився з ключовими вимогами України за конвенцією щодо недискримінації та зобов'язав Росію відновити діяльність Меджлісу та припинити дискримінацію меншин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.