У Франції почався суд над 20 учасниками джихадистської групи

Четвер, 20 квітня 2017, 16:11

У Франції почався суд щодо вибуху в єврейському продуктовому магазині в 2012 році. На лаві підсудних – 20 осіб, яких звинувачують у тероризмі.

Про це повідомляє AFP.

Підозрювані, за даними слідства, є членами джихадистської групи, яка діяла у Каннах і Торсі. Їх звинувачують у тому, що вони планували кілька інших нападів. Група вважалася найбільшою загрозою для країни на момент її ліквідації у 2012 році.

З 20 людей, яких судитиме спеціальний антитерористичний трибунал в Парижі, 10 знаходяться у в'язниці, сім відпустили під підписку про невиїзд, а ще троє перебувають у розшуку, двоє з них в Сирії.

Їх звинувачують у змові з метою скоєння кількох нападів на військові і цивільні цілі і намірах приєднатися до ісламістських бойовиків у Сирії.

Поліція заарештувала двох членів групи при розслідуванні вибуху гранати у єврейському магазині продуктів в паризькому передмісті Сарселе у вересні 2012 року.

Двоє чоловіків у масках кинули гранату в магазин, поранивши одну людину. Поліцейські також знайшли устаткування для виготовлення бомб на складі.

Очікується, що процес триватиме до 7 липня, при цьому більшості обвинувачених загрожує термін до 30 років у в'язниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.