Під час стрілянини у Парижі загинув поліцейський, ІДІЛ заявила про свою причетність

П'ятниця, 21 квітня 2017, 08:04

У Парижі на Єлисейських полях у четвер ввечері сталася стрілянина, внаслідок якої було вбито поліцейського і поранено двох інших.

Про це повідомляє France24.

Нападник близько 21.00 відкрив вогонь з автоматичної зброї  по поліцейському фургону, вбивши одного поліцейського і поранивши двох його колег.

Після цього його самого застрелили.

Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що напад мав терористичний характер.

Пізніше пропагандистське агентство терористичного угруповання "Ісламська держава" Amaq  випустило заяву, в якій сказано, що стрілянину вчинив "один з бійців ІДІЛ".

Вбивця, ідентифікований як 39-річний француз, вже був відомий поліції за підозрою в тероризмі. У 2000-х він провів декілька років у в’язниці за спробу вбивства, в тому числі поліцейських.

Зазначається, що вплив нападу на президентську кампанію досі незрозумілий – досі виборці більше переймалися такими питаннями, як безробіття чи власні витрати, аніж тероризм чи безпека. Однак аналітики застерігають, що насильницькі події за кілька днів до першого туру виборів можуть змінити картину.

Кандидати у президенти Франції Марін Ле Пен, Еммануель Макрон та Франсуа Фійон у зв’язку зі стріляниною заявили про скасування передвиборних заходів у п’ятницю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.