Ердоган подав скаргу на французького політолога за "підбурювання до вбивства"

Понеділок, 24 квітня 2017, 19:05

Адвокат президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана повідомив про подання скарги проти колишнього французького дипломата за звинуваченням у підбурюванні до вбивства президента Туреччини.

Про це повідомляє AFP.

Такий крок був спричинений коментарями політолога Філіпа Моро-Дефаржа про підсумки референдуму щодо спірних конституційних змін, які посилять владу президента країни.

Моро-Дефарж, який нині працює старшим науковий співробітник Французького Інституту міжнародних відносин (IFRI), сказав, що всі законні шляхи, щоб кинути виклик Ердогану виключені, і що залишилося тільки два варіанти: громадянська війна або вбивство.

Про це політолог заявив у суботу французькому каналу BFM.

"Там буде громадянська війна або інший сценарій... його вбивство", - сказав він.

Повідомляється, що пізніше політолог вибачився за коментарі.

Юрист, який представляє Ердогана, заявив, що у заяві до прокуратури Анкари йдеться, що такі "зауваження не були простим вираженням думки, але були явно підбурюванням до злочину".

За даними турецького видання Anadolu, прокуратура Анкари вже порушила кримінальну справу за статтею 310 КК Туреччини "Заклик до замаху на президента" проти французького політолога.

Як відомо, на референдум у Туреччині було винесене питання змін до конституції, за якими президент Реджеп Таїп Ердоган отримує всю повноту влади в країні.

За внесення до конституції поправок проголосували 51,41% виборців.

Міжнародні спостерігачі заявили, що референдум не відповідав стандартам демократії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.