США посилять санкції проти Північної Кореї

Четвер, 27 квітня 2017, 08:21

США посилять санкції проти Північної Кореї і активізують дипломатичні кроки для тиску на Пхеньян, щоб покласти кінець його ядерній і ракетній програмам.

Стратегія президента Дональда Трампа було оголошена після спеціального брифінгу для всіх 100 американських сенаторів, повідомляє ВВС.

"США прагнуть до стабільності і мирної денуклеаризації Корейського півострова", - йдеться в спільній заяві держсекретаря Рекса Тіллерсона, міністра оборони Джима Меттіса і директора Національної розвідки США Дена Коутса.

"Ми залишаємося відкритими до переговорів для досягненню цієї мети. Тим не менш, ми як і раніше готові захищати себе і наших союзників. Підхід президента має на меті змусити Північну Корею згорнути програму ядерних і балістичних ракет шляхом посилення економічних санкцій і через дипломатичні заходи з нашими союзниками і партнерами", - йдеться в заяві.

Представник Білого дому сказав, що серед варіантів розглядається включення Північної Кореї в список країн, які спонсорують тероризм.

Як відомо, Барак Обама ввів санкції проти КНДР більше року тому після ядерного випробування та запуску супутника. Активи уряду Північної Кореї в Америці були заморожені, а експорт з США або інвестиції в Північну Корею заборонені.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.