США відповіли на погрози КНДР затопити американський авіаносець

Понеділок, 24 квітня 2017, 12:22

Сполучені Штати закликали Північну Корею припинити дестабілізуючу риторику. Так Вашингтон відповів на погрози Пхеньяна затопити авіаносець США.

Про це повідомляє CNN.

"Ми закликаємо Північну Корею утриматися від провокаційних, дестабілізуючих дій і риторики, і зробити стратегічний вибір, щоб дотриматися своїх міжнародних зобов'язань та повернутися до серйозних переговорів", - заявив представник Пентагону Гері Росс.

Він додав, що незаконна програма озброєнь Північної Кореї є серйозною загрозою для національної безпеки США.

Американська заява пролунала після того, як Пхеньян пригрозив потопити американський авіаносець "Карл Вінсон".

Погроза з’явилася в офіційній північнокорейській пресі. Авіаносець у цей час проводить навчання разом із японськими есмінцями поблизу Філіппін. 

Нагадаємо, 11 квітня президент США Дональд Трамп сказав, що США відправляють "дуже потужну армаду" в сторону Корейського півострова.

Проте 19 квітня з'ясувалося, що кораблі вирушили не на північ, до Японського моря, а в іншу сторону - до Австралії - для запланованих навчань з австралійськими військовими.

Наступного дня представники Білого дому і Пентагону уточнили, що ніякої помилки в словах Трампа не було, оскільки похід "Карла Вінсона" від початку планувався по маршруту до Корейського півострова через Австралію.

Після інциденту з падінням винищувача з авіаносця 21 квітня, стало відомо, що авіаційна ударна група ВМС США на чолі з "Карлом Вінсоном" до кінця квітня прибуде в Японське море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.