У Німеччині за підозрою в тероризмі затримали солдата Бундесверу

Четвер, 27 квітня 2017, 12:49

У Франкфурті-на-Майні за підозрою в тероризмі затримали солдата Бундесверу, який ймовірно видавав себе за сирійського біженця.

Про це повідомила прокуратура Франкфурта, передає Deutsche Welle.

Слідство підозрює 28-річного військовослужбовця у підготовці серйозного антидержавного акту насильства.

У зв'язку з цією кримінальною справою напередодні, 26 квітня, 90 співробітників Федерального відомства у кримінальних справах (BKA), поліції федеральних земель Гессена і Баварії, а також їх австрійські і французькі колеги обшукали 16 об'єктів у Німеччині, Австрії та Франції.

Військовослужбовець був затриманий під час навчань у баварському Хаммельбурзі, він проходив службу на території Франції поблизу кордону з Німеччиною.

Попереднє розслідування почалося в кінці січня, після того, як в туалеті віденського аеропорту було виявлено зброю калібру 7,65 мм.  У лютому підозрюваний повернувся, щоб забрати зброю і був затриманий австрійською владою, після чого на нього було заведено кримінальну справу.

За інформацією ЗМІ, підозрюваний в кінці грудня 2015 року видавав себе за сирійського біженця і на цій підставі за підробленими документами оселився в гуртожитку для біженців. Вже в січні 2016 року він отримав притулок у Баварії, житло та грошову допомогу.

У цій справі також затриманий ймовірний спільник військового, 24-річний студент з Оффенбаха.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.