ЄС планує влітку продовжити економічні санкції проти Росії - ЗМІ

П'ятниця, 28 квітня 2017, 14:33

Європейський Союз буде прагнути продовжити економічні санкції проти Росії, термін яких закінчується в кінці липня.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформацію європейських дипломатів і чиновників.

Агентство відзначає, що такому рішенню сприяло також несподівано прохолодні відносини президента США Дональда Трампа з Москвою.

Лідери ЄС підтримують санкції, але не всі країни роблять це з "колишнім завзяттям". "Схоже, продовження буде набагато менш проблематичним, ніж будь-хто очікував", - сказав один європейський дипломат.

Серед переконаних прихильників продовження санкцій - Швеція, країни Балтії і Польща, чий голос був ослаблений рішенням Великої Британії вийти з ЄС.

Менш переконані в необхідності санкцій Італія, Греція, Кіпр, Угорщина, Іспанія та Болгарія, які стверджують, що за три роки санкцій не вдалося змінити поведінку Москви, і хочуть відновити ділові зв'язки.

"Нам не подобаються санкції. Це величезні втрати для нас. Але ми будемо з більшістю", - заявив у Брюсселі дипломат з однієї з цих країн.

Як відомо, ЄС минулого місяця продовжив до вересня дію "чорного списку" російських фізичних і юридичних осіб через їхню роль у конфлікті в Україні. 

Нагадаємо, в ЄС заявили, що санкції проти РФ прив’язані до ситуації на Донбасі і залишаться в силі до врегулювання конфлікту і повернення Україні анексованого Криму.

Раніше держсекретар США заявив про збереження санкцій, поки Росія не поверне Україні контроль над Кримом і повністю не виконає свої зобов'язання в рамках Мінських угод.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.