Військові США почали патрулювати турецько-сирійський кордон

Субота, 29 квітня 2017, 13:22

Американські війська почали патрулювання турецько-сирійського кордону, щоб запобігти подальшим зіткненням між турецькими військами і курдськими повстанцями.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Патрулі є частиною американських зусиль із запобігання ескалації зіткнень між турецькими військами і курдами, які були б дуже недоречними в той час, як США готуються до великого наступу на головне місто "Ісламської держави" в Сирії – Ракку.

"Американські війська ведуть патрулювання в північних районах Сирії, щоб зберегти стабільність в районі і запобігти інцидентам, які могли б завадити перемозі над ІДІЛ в Сирії", - сказав представник очолюваної США військової коаліції.

Туреччина спровокувала кризу у вівторок, почавши авіаудари по підтримуваним США курдським повстанцям в Сирії.

Військове командування США виступило проти таких дій, але Туреччина продовжила атаки, не давши американцям досить часу, щоб переконатися, що їхні сили були в безпечній зоні. Американські війська були менше ніж в 6 милях від місця атаки.

США співпрацює з курдськими силами, відомими як YPG, щоб захопити контроль над 20 тисячами квадратних миль на півночі Сирії. Але США обмежили пряму допомогу YPG, тому що Туреччина розглядає їх як терористів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.