Трамп хотів зустрітися з другом Путіна, проти якого ведуть справу в Іспанії – ЗМІ

Понеділок, 3 квітня 2017, 11:07

Президент США Дональд Трамп 1 лютого мав заплановану зустріч з російським політиком і банкіром Олександром Торшиним, який входить до близького кола президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє іспанське видання El Pais.

За даними видання, Антикорупційна прокуратура Іспанії та Цивільна гвардія визначають Торшина у своїх доповідях як хрещеного батька російської мафії.

Зустріч повинна була відбутися до офіційного сніданку у Вашингтоні, в якому Торшин брав участь в якості керівника російської делегації.

Олександр Торшин

Зустріч була скасована напередодні ввечері, за інформацією джерел з Білого дому, через хвилю критики в пресі США, пов'язаною з впливом російських кіл на команду Трампа.

Торшин, який в даний час є заступником голови Центрального банку Росії, зустрічався з одним з дітей президента США, має тісні зв'язки з організацією, яка надала найбільшу кількість грошей на передвиборчу кампанію Трампа (Національна стрілецька асоціація).

Іспанські правоохоронці вже давно слідкують за Торшиним і вважають його причетним до відмивання грошей. Його ледь на затримали в Пальма-де-Майорці влітку 2013 року під час зустрічі з мафіозі, який був засуджений в Іспанії – але він не прийшов на зустріч.

Торшин є довіреним лицем Путіна, був сенатором у період 2001-2015 років, а також головою верхньої палати російського парламенту. За даними розслідування, проведеного іспанськими силами безпеки, він очолює злочинну організацію відому під назвою "Таганська".

Крім того, Торшин пов'язаний з російським мафіозі Олександром Романовим, який створив злочинну групу у Пальма-де-Майорка.

В результаті розслідування, проведеного в період з 2012 по 2013 роки, іспанські правоохоронці прийшли до висновку, що Торшин очолював операцію "Таганської" групи із відмивання грошей шляхом скупки готелів на Майорці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.