Консульства Польщі відновили роботу в Україні

Вівторок, 4 квітня 2017, 12:23

Польські дипломатичні установи в Україні відновили роботу, яка була призупинена минулого тижня через обстріл консульства в Луцьку. 

Про це заявив глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє RMF FM.

За словами Ващиковського, українські служби взяли під належний захист польські дипломатичні установи. Він уточнив, що установи отримали охорону від Національної гвардії України.

На сайті консульства Польщі в Луцьку, зокрема, повідомляється, що з 4 квітня відомство "відновлює прийом заявників, громадян України і третіх держав, у візових справах, Карти Поляка та інших".

Посольство в Києві і консульства в декількох містах були закриті з 29 березня, коли з гранатомета було обстріляно консульство в Луцьку. 

Як повідомлялося, вночі 29 березня невідомі обстріляли приміщення генерального консульства Польщі в Луцьку, розташоване на вулиці Дубнівській, 22б.

Пізніше стало відомо, що СБУ кваліфікувала обстріл консульства в Луцьку як теракт.

Служба безпеки України заявила, що обстріл Генконсульства Польщі у Луцьку та синхронізована з ним у часі спроба перекриття траси "Львів – Рава-Руська" є частинами спрямованої підривної акції, організованої спеціальними службами Російської Федерації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.