Росіяни, які "не помічали" хімічної атаки в Сирії, спростовують причетність до неї

Вівторок, 4 квітня 2017, 15:07

У Міноборони Росії категорично заперечують твердження про бомбардування російськими літаками міста Хан-Шейхун в Сирії, в результаті якого було вивільнено токсичний газ і загинули щонайменше 58 мирних жителів.

Про це повідомляє РИА "Новости".

"Літаки ВКС Росії жодних ударів в районі населеного пункту Хан-Шейхун, провінції Ідліб, не завдавали. Британське агентство Рейтер, повідомивши про причетність російських літаків до бомбардування хімбоєприпасами Хан-Шейхуна, примудрилося перебрехати навіть першоджерело цієї новини — британську "Обсерваторію прав людини в Сирії", яка нічого про це не заявляла", — заявили у військовому відомстві.

Варто зазначити, що агентство Reuters спочатку повідомило про причетність до атаки на Хан-Шейхун "або літаків сирійського режиму, або російських літаків". Однак пізніше агентство відредагувало текст своєї новини, залишивши згадку про можливу причетність літаків сирійського режиму і вказавши, що "російські і сирійські літаки завдають ударів по Ідлібу попри перемир’я, яке Росія і Туреччина уклали в грудні".

В той же час офіційні російські інформагенції практично не писали про хімічну атаку в Сирії, яка забрала життя 58 людей, в тому числі дітей, "згадавши" про неї, коли довелося спростовувати причетність російської і сирійської армій.

Нагадаємо, удар, внаслідок якого було вивільнено токсичний газ, був здійснений по місту Хан Шейхун у центрі провінції Ідліб. Зазначається, що люди загинули від задухи і отруєння газом.

Окремі спостерігачі заявили про газову атаку з допомогою хлору, інші кажуть про використання заріну.

Національна коаліція сирійської опозиції звинуватила режим Башара Асада в газовій атаці проти мирних жителів провінції Ідліб і вимагає від ООН розслідування.

Франція запропонувала скликати засідання Ради Безпеки ООН через хімічну атаку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.