Француз, що голосував проти українського безвізу, може змінити позицію

Вівторок, 4 квітня 2017, 19:09

Євродепутат від Європейської народної партії, француз Арно Данжан, який 9 березня голосував проти українського безвізу на засіданні Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE), може змінити свою позицію.

Про це Данжан написав у своєму Twitter, у відповідь на публікацію списку тих, хто був проти безвізу для України.

"Консервативна позиція нашої делегації на той час була така через те, що тоді ще не всі умови були виконані Києвом", - написав він. Про "невиконання" він згадує виключно у минулому часі, що дає підстави припустити, що 6 квітня він змінить думку і не голосуватиме проти безвізу для України.

Варто зауважити, що насправді Україна виконала всі без винятку вимоги ПДВЛ ще минулого року і відтоді це було визнано всіма країнами ЄС та органами Євросоюзу.

Раніше повідомлялося, що проти надання безвізового режиму з ЄС для України на засіданні Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) голосували депутати з Франції та Італії.

Як відомо, засідання відбулося ще 9 березня, але довгий час результати поіменного голосування були закритою інформацією. Комітет проголосував на користь безвізу для України – 40 голосів "за", 4 – проти, 1 – утримався.

Серед тих, хто голосував "проти" - один італійський євродепутат і три – французькі. Франція стала єдиною країною, де кількість депутатів-противників безвізового режиму для України стала вищою, ніж кількість прибічників.

Нагадаємо, Європейський парламент на сесії 6 квітня голосуватиме за надання безвізового режиму для України.

У вівторок "Європейська правда оприлюднила імена тих політиків, хто проголосував проти українського питання на засіданні профільного комітету (див. публікацію "А французи проти": в Європарламенті розповіли, хто не підтримав безвіз для українців).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.