Хармс: голосування у ЄП за безвіз для України надсилає сигнал, що "ми разом"

Четвер, 6 квітня 2017, 15:25

Депутат Європейського парламенту від Німеччини Ребекка Хармс прокоментувала позитивне голосування в Європарламенті щодо питання про надання Євросоюзом безвізового режиму для українців, заявивши, що такий крок надсилає потужний сигнал, що "ми разом".

Про це йдеться у заяві депутата Європарламенту Ребекки Хармс.

За словами Хармс, лібералізації візового режиму для України забезпечить більшу свободу та більше можливостей.

"Лібералізація візового режиму для України - це довгоочікуваний і запізнілий крок, що надсилає потужний сигнал: ми разом. Цей крок відображає і спирається на бажання багатьох українців, які орієнтовані на Захід, та сприятиме зміцненню відносин між громадянами ЄС та українцями", - заявила вона.

Хармс також відзначила, що реформи, які Україна сьогодні впроваджує, глибоко вражають, особливо з урахуванням війни.

"Цей процес змін має тривати... Тим не менш, зміни в закон про е-декларування, які тепер спрямовані на громадянське суспільство, не допоможуть досягти цього. Це тільки створить більшу недовіру", - заявила вона.

Нагадаємо, 6 квітня 2017 року Європейський парламент проголосував за надання безвізового режиму з ЄС для громадян України.

Після голосування в Європарламенті український безвіз мають схвалити у Раді ЄС. Очікується, що безвіз для України фактично може набути чинності на початку червня.

На сайті ЄвроПравди опублікована стаття з детальним описом графіку та позиціями окремих гравців ЄС.

Про те, як саме працюватиме безвізовий режим з Євросоюзом, читайте в іншій статті на ЄвроПравді: Без віз, та не без правил: як працюватиме на практиці безвізовий режим з Євросоюзом.

Крім того, на сайті ЄвроПравди опублікована стаття, в якій викладено деталі того, як працюватиме безвізовий режим на практиці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: