Фінляндія і Естонія здійснять спостережні польоти над Росією

Понеділок, 22 травня 2017, 09:53

 Спільна група інспекторів з Естонії та Фінляндії в рамках Договору з відкритого неба зробить обліт території Білорусі і РФ.

Про це повідомив начальник російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає Интерфакс.

"У період з 22 по 26 травня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія Фінляндії та Естонії виконає спостережний політ над територією групи держав-учасників Договору - Білоруссю і Російською Федерацією - на румунському літаку спостереження Ан-30", - сказав Рижков.

У ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту та застосування передбаченої Договором апаратури спостереження.

Договір з відкритого неба — багатосторонній міжнародний договір, підписаний 24 березня 1992 року в Гельсінкі представниками 23 держав-членів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Метою договору є сприяння зміцненню довіри між державами через удосконалення механізмів контролю за військовою діяльністю та за дотриманням чинних договорів у галузі контролю над озброєннями. Договір встановлює режим відкритого неба, мета якого — забезпечити можливість його учасникам здійснювати обльоти територій один одного.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.