США і Чехія виконають спостережний політ над Росією

Понеділок, 10 квітня 2017, 08:39

Місія США і Чехії з 10 по 14 квітня виконає спостережний політ над територією Росії в рамках договору з відкритого неба.

Про це повідомив начальник російського національного Центру зі зменшення ядерної небезпеки Сергій Рижков, передає РИА "Новости"

"У період з 10 по 14 квітня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США і Чехії виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б", — сказав він.

Рижков зазначив, що в ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження будуть контролювати суворе дотримання узгоджених параметрів польоту та порядок застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

Також він уточнив, що "літак спостереження ОС-135Б відноситься до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених договором".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.