Туреччина викликала посла США через бійку біля резиденції у Вашингтоні

Понеділок, 22 травня 2017, 20:39

Міністерство закордонних справ Туреччини викликало посла США через "агресивні і непрофесійні дії" американських служб безпеки проти турецьких охоронців у Вашингтоні під час візиту президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана минулого тижня.

Про це повідомляє Associated Press.

Під час візиту Ердогана біля резиденції посла Туреччини у Вашингтоні співробітники турецької служби безпеки побили учасників акції протесту. Після цього двоє турецьких охоронців були ненадовго затримані, але згодом їх відпустили і вони повернулися до Туреччини.

У заяві МЗС Туреччини йдеться про те, що посол США отримав "письмові та усні ноти протесту" через затримання двох офіцерів безпеки, що, за словами міністерства, було зроблено "всупереч дипломатичними правилами і практиці".

У заяві йдеться, що два офіцери були частиною охорони міністра закордонних справ Мевлюта Чавушоглу. МЗС Туреччини попросило владу США провести "повне розслідування цього дипломатичного інциденту".

США у свою чергу викликали посла Туреччини і заявили про заклопотаність з приводу інциденту, в той час як Адміністрацію президента США закликають дати відповідь на насильство з боку турецьких силовиків на американській землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.