У Британії після теракту оголосили найвищий рівень терористичної загрози

Середа, 24 травня 2017, 07:38

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про найвищий рівень терористичної загрози, що означає ймовірність нової атаки, вулиці країни патрулюватимуть військові.

Про це повідомляє The Guardian.

Мей заявила, що вона не хоче "надмірно турбувати" людей, але військовослужбовці будуть присутні на публічних заходах і у ключових місцях під поліцейським командуванням.

Не можна ігнорувати, додала Мей, що у Британії існує більш широка група людей, яка може бути пов’язана з терактом на арені Манчестера, а виконавець теракту Салман Абеді міг працювати у складі терористичної групи.

Деякі озброєні поліцейські, які охороняють публічні події, будуть замінені військовими. За планом кодової операції Temperer, яка тепер вводиться в дію, на підтримку поліції може бути розміщено до 5000 військовослужбовців.

В результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини, ще 59 отримали поранення. За останніми даними, постраждали 12 дітей у віці до 16 років.  Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за скоєне. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.