Теракт у Манчестері: підозрюваний, ймовірно, їздив до Сирії

Середа, 24 травня 2017, 12:28

Британські слідчі повідомили уряду Франції, що підозрюваний у скоєнні теракту у Манчестері Салман Абеді, ймовірно, їздив в Сирію.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом, передає Express.co.uk.

"Сьогодні ми тільки знаємо, що британські слідчі сказали нам - що це хтось британської національності, лівійського походження, який раптом після поїздки до Лівії, і тоді, ймовірно, до Сирії, став радикалом й вирішив скоїти атаку", - заявив міністр внутрішніх справ Франції Жерар Коллом.

Один із друзів підозрюваного розповів виданню The Times, що "він (Салман Абеді - Ред.) вирушив до Лівії три тижні тому і недавно повернувся, кілька днів тому".

Раніше повідомлялося, що підозрюваний у скоєнні теракту в Манчестері 22-річний Салман Абеді мав зв'язки із терористичною організацією "Аль-Каїда" та отримав терористичну підготовку за кордоном.

Нагадаємо, британська поліція підозрює у скоєнні теракту на концерті в Манчестері 22-річного британського громадянина Салмана Абеді.  Він народився у Манчестері, родина Абеді походить із Лівії. Вона переїхала до Британії, втікаючи від режиму Муаммара Каддафі.

Загалом в результаті теракту в Манчестері загинули 22 людини, ще 59 отримали поранення. За останніми даними, постраждали 12 дітей у віці до 16 років. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.