МЗС працюватиме над мінімізацією непорозумінь, пов'язаних із безвізом - Клімкін

Середа, 24 травня 2017, 18:36

Міністерство закордонних справ України працюватиме над мінімізацією можливих непорозумінь у перші дні запуску безвізового режиму з країнами ЄС, буде організовано чергування консульських працівників.

Про це заявив глава відомства Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"З найпершого дня ми намагатимемося зробити ефективним рух через кордон, наші консули чергуватимуть у перші кілька днів. Я сподіваюся, буде дуже мало незвичайних випадків.

Також працюватимуть гарячі лінії", - сказав Клімкін під час наради у Волинській обласній державній адміністрації в Луцьку в середу на тему готовності до запровадження безвізового режиму з країнами ЄС.

Глава українського зовнішньополітичного відомства зазначив, що, окрім дипломатичних служб, які працюють у 30 країнах, також працюватимуть гарячі лінії із 41 консульською службою.

За його словами, МЗС виділило додаткові кошти на залучення до роботи місцевого персоналу, а також запустило інформаційний проект "Поради подорожуючим".

"З найпершого дня ми працюватимемо над тим, щоб мінімізувати можливі непорозуміння", - наголосив Клімкін.

Нагадаємо, Представництво Європейського союзу наголошує, що візовий режим для короткострокових поїздок громадян України буде скасований опівночі неділі, 11 червня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: