КНДР здійснила третій за два тижні запуск балістичної ракети

Понеділок, 29 травня 2017, 07:54

Північна Корея в понеділок здійснила черговий випробувальний запуск балістичної ракети. Це був третій запуск за останні два тижні.

Про це повідомляє Reuters.

За інформацією Міноборони Південної Кореї, ракету запустили з полігону, розташованого на східному узбережжі КНДР, поблизу міста Вонсан. Імовірно, мова йде про одноступеневу балістичну ракету середньої дальності класу "Скад".

Ракета знаходилася в повітрі шість хвилин, пролетіла приблизно 450 км і впала в Японське море у виключній економічній зоні Японії. Максимальна висота польоту ракети становила близько 120 км.

Японія заявила протест через запуск ракети. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе пообіцяв вжити заходів разом з іншими країнами для стримування неодноразових провокацій Пхеньяну.

"Як ми і домовилися на останньому саміті G7, проблема Північної Кореї є пріоритетом для міжнародного співтовариства. Співпрацюючи з США, ми будемо вживати конкретні дії для стримування Північної Кореї", - сказав він.

Нагадаємо, США направили третю за рахунком ударну групу на чолі з авіаносцем "Німіц" (USS Nimitz) в західну частину Тихого океану з метою стримування ракетної та ядерної програм Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.