Макрон обіцяє жорстку розмову з Путіним на першій зустрічі

Понеділок, 29 травня 2017, 09:19

Новий президент Франції Еммануель Макрон обіцяє жорстку розмову під час першої зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, яка відбудеться у понеділок, 29 травня.

Про це повідомляє Reuters.

Макрон, який вступив на посаду два тижні тому, заявив, що діалог з Росією є життєво важливим у вирішенні міжнародних диспутів.

Як зазначає агентство, "відносини оточені недовірою, оскільки Париж та Москва підтримують різні сторони у громадянській війні в Сирії та мають розбіжності з приводу конфлікту в Україні".

"Необхідно поговорити з Росією, тому що є цілий ряд міжнародних тем, які не будуть вирішені без жорсткого діалогу з ними", - сказав Макрон.

"Я буду вимогливим під час моїх розмов з Росією", - заявив 39-річний президент Франції журналістам за підсумками саміту G7 в суботу, під час якого західні лідери домовилися розглянути нові заходи проти Москви, якщо ситуація в Україні не покращиться.

Як відомо, Макрон прийме російського президента у Версальському палаці в передмісті Парижа. У ході зустрічі президенти обговорять ситуацію в Україні

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.