На зустрічі у "нормандському форматі" в Берліні обговорять невиконання Мінських угод Росією - МЗС

Понеділок, 29 травня 2017, 20:53

Перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко на зустрічі заступників глав МЗС країн "нормандської четвірки" 30 травня в Берліні порушить питання про невиконання Росією Мінських угод.

Про це повідомила речниця МЗС України Мар’яна Беца, передає УНІАН.

"Головна тема, безперечно, - це ситуація на Донбасі і обговорення усього комплексу питань імплементації Мінських домовленостей. З нашого боку, безперечно, буде доведено інформацію щодо ескалації на Донбасі, щодо невиконання Росією Мінських домовленостей", - зазначила Беца.

Також речник українського МЗС сказала, що важливою складовою цієї зустрічі буде введення французької сторони у курс справи у зв’язку з обранням президентом Франції Еммануеля Макрона.

"Звичайно, сподіваємося на якийсь результат для того, щоб готувати на більш високому рівні зустріч, але... ми не прихильники проведення зустрічей заради зустрічей. Це все залежить від того, наскільки ефективно пройде ця зустріч завтра і чи буде досягнуто якийсь результат", - наголосила Беца.

"Для нас зараз головне - це тиск на Росію з боку всіх країн-членів "нормандської четвірки" для того, щоб Росія виконувала Мінські домовленості", - підсумувала Беца.

Нагадаємо, у МЗС Німеччини підтвердили, що 30 травня заступники міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, України та Росії зустрінуться для обговорення кризи в Україні в рамках "нормандського формату". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.