Ердоган обговорив з Путіним питання так званих зон деескалації в Ідлібі

Середа, 3 травня 2017, 17:57

Президент Туреччини заявив про обговорення з президентом Росії Володимиром Путіним питання так званих зон деескалації в провінції Ідліб, яка перебуває під контролем опозиції.

Про це Ердоган заявив на спільній прес-конференції з Путіним, відповідаючи на запитання, чи дійшли Туреччина та Росія згоди щодо створення "зон безпеки" в Сирії.

"Річ у тім, що з'явилася нова ініціатива в цьому плані. Я ще раніше, від самого початку, використовував такий термін, як "безпекова зона", я і надалі буду використовувати цей термін. Але з іншої сторони з'явився такий термін, як "зона деескалації" - це ідлібська провінція", - сказав Ердоган.

"Як ви знаєте, сьогодні в цій провінції перебувають біженці з Алеппо, вони там намагаються вижити. І в Ідлібі часом виникають певні проблеми. Але там є "зелена зона", тобто було створено "зону деескалації", - додав він.

За словами Ердогана, він сподівається, що буде й надалі забезпечено безпеку на цій території.

"Ми сьогодні з президентом (Путіним. - Ред.) на карті обговорили це питання. І в ході переговорів в Астані це питання є одним із найважливіших в обговоренні", - додав він.

Цитати президента Туреччини наводяться з його виступу на прес-конференції, яка була синхронно перекладена з турецької на російську мову.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп збирається створити так звані зони безпеки для сирійських біженців. Ідею створення таких зон підтримав президент Туреччини.

Після цього президент Сирії Башар Асад відкинув можливість створення безпечних зон для біженців і переміщених осіб у Сирії, ідею, яка була підтримана президентом США Дональдом Трампом.

Згодом у Кремлі заявили, що чекають уточнень від США щодо "зон безпеки" в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.