Екс-прем'єр Естонії: не можна говорити, що Росія веде гібридну війну з ЄС

Середа, 31 травня 2017, 16:17

Екс-прем’єр Естонії Тааві Рийвас заявив, що нині не можна говорити, що Росія веде гібридну війну з ЄС, проте використовує гібридні інструменти для дестабілізації Європи.

Про це екс-прем’єр Естонії заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

"Ні, я би так не говорив. Росія робить спроби дестабілізації ситуації в Європі – саме так це варто називати", - заявив Рийвас, відповідаючи на запитання про те, чи можна вважати, що нині триває гібридна війна РФ проти європейських країн.

"Така дестабілізація в інтересах Кремля – перш за все, вони бажають розбити єдність Європи. І це ні для кого в Європі не є секретом", - додав він.

За словами Рийваса, для досягнення своєї стратегічної задачі росіяни готові грати без правил та вдаватися до несподіваних кроків.

"Росія справді використовує гібридні інструменти для дестабілізації ситуації, і не лише у країнах-сусідах, але також у багатьох інших європейських державах. Причому в Західній Європі вони діють навіть агресивніше. Ми знаємо, що були спроби фінансування (проросійських) політичних партій. Були дезінформаційні кампанії, були кібератаки", - сказав він.

Детальніше читайте в інтерв'ю з екс-прем’єром Естонії Тааві Рийвасом на сайті "Європейської правди": "Екс-прем'єр Естонії: Росія діє в Західній Європі навіть агресивніше, ніж у сусідніх країнах".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.