Президент Естонії пояснила появу в країні "фашистів" російської пропаганди

Четвер, 1 червня 2017, 09:57

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що російська пропаганда намагалася показати, що в Естонії є "фашисти" і для цього їх довелося "звідкись привозити".

Про це вона повідомила в інтерв'ю в передачі "Человек под Дождем", російського телеканалу "Дождь".

Кальюлайд зазначила, що жителі Естонії точно єдині в одному - в країні ніхто "не хоче прокинутися і відчути себе жителем Російської Федерації".

"Всі хочуть жити за європейськими стандартами. Це стосується життя, свободи, цінностей, щоб кожна людина могла прикріпити до своєї машини будь-який прапор і при цьому не бути покараним за те, що не підтримує офіційну точку зору ", - сказала вона.

"Звичайно, були випадки, коли комусь було необхідно показати, що в Естонії є фашисти. І їх довелося звідкись привозити, тому що вони не змогли знайти в Естонії. Ми добре розуміємо, звідки це йде, - це російська пропаганда ", - заявила Кальюлайд.

За її словами, Естонія "ще мало в порівнянні з іншими країнами страждає від пропагандистського впливу".

Вона навела приклад "справа Лізи в Німеччині". "До цього ми не могли сказати, що німці звертали увагу на ризики в цій сфері. А потім одного разу в Берліні став можливий такий плакат: "Свобода в Німеччині вирішується також і в інтернеті" ", - зазначила Кальюлайд.

Нагадаємо, однією з найбільш улюблених технік прокремлівських ЗМІ є звинувачення у фашизмі. Причому вони застосовуються не тільки до України, але і до країн Євросоюзу та США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.