ДМС хоче збільшити штат працівників через ажіотаж довкола біометричних паспортів

Середа, 14 червня 2017, 14:39

Державна міграційна служба України (ДМС) заявляє про необхідність збільшення штату працівників у зв’язку з ажіотажем довкола виготовлення біометричних паспортів та заміною старих паспортів-книжок.

Про це заявив глава ДМС Максим Соколюк у середу, 14 червня, повідомляє сайт відомства.

"Ми виходимо з пропозицією збільшення кількості працівників ДМС на 2018-2020 роки щонайменше на 1200 осіб. Чому це дуже важливо? Тому що окрім видачі біометричних паспортів для виїзду за кордон, замінюємо старі паспорти-книжки. Також дуже багато роботи з паперовими архівами, які залишилися в спадок від Радянського Союзу, і які потрібно зібрати зі всієї території країни", – заявив Максим Соколюк.

За словами Максима Соколюка, міграційна служба працює в інтенсивному режимі.

"На сьогодні 3 мільйони 900 тисяч громадян вже оформили біометричні паспорти для виїзду за кордон. Кожен день ми фіксуємо новий рекорд. 7 червня встановлений новий рекорд – майже 21 тисяча громадян оформила біометричні закордонпаспорти", - зазначив глава ДМС.

Водночас очільник ДМС зауважив, що кількість українців, які перетинають кордон з європейськими країнами, після введення безвізу збільшилася не значно.

"Зовсім невелика кількість громадян планує їхати до Європи найближчим часом, дуже багато їхатимуть тільки після нового року. Але сьогодні всі стають в черги, щоб отримати паспорт", – підкреслив Максим Соколюк і додав, що це й є причиною утворення величезних черг.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.