Юнкер пропонує вшанувати пам'ять Гельмута Коля на рівні ЄС

Неділя, 18 червня 2017, 12:31

Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер пропонує провести на рівні Євросоюзу офіційну церемонію зі вшанування пам'яті колишнього канцлера Німеччини Гельмута Коля, який помер 16 червня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Ще за життя Гельмут Коль був визнаний почесним громадянином Європи за його надзвичайні заслуги. Тому зараз належить вшанувати Гельмута Коля проведенням європейської офіційної церемонії, яку я особисто пропонуватиму", - заявив Юнкер.

Церемонія з вшанування пам'яті Коля може відбутися в Стразбурзі наступної п'ятниці, 23 червня. Вона стане першим вшануванням пам'яті на рівні ЄС в історії об'єднання.

"Гельмут Коль був німецьким європейцем і європейським німцем. Він визначив долю та історію цього континенту, об'єднавши людей на Сході і Заході. Це було його особливою місією", - наголосив Жан-Клод Юнкер.

Нагадаємо, колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль помер у п'ятницю, 16 червня, у віці 87-ми років. Він увійшов у історію насамперед завдяки активному внеску в завершення "холодної війни". Також за його канцлерства відбулося возз'єднання ФРН та НДР. Коль обіймав посаду канцлера з 1982-го по 1998 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.