Трамп може завадити екс-главі ФБР свідчити в Сенаті США

П'ятниця, 2 червня 2017, 19:56

Дональд Трамп може скористатися своїми президентськими повноваженнями, щоб заблокувати надання свідчень колишнім главою ФБР Джеймсом Комі перед комітетом Сенату з питань розвідки у рамках розслідування втручання РФ в американські вибори.

Про це заявила старший радник у Білому домі Келліан Конуей, повідомляє The Independent.

Конуей повідомила, що Трамп має прийняти рішення, чи варто йому посилатися на доктрину під назвою "прерогатива президента США", тобто конфіденційність листування та розмов президента.

Юридичні експерти припускають, що це може бути використано для того, щоб зупинити Комі від надання свідчень.

Нагадаємо, колишній глава ФБР Джеймс Комі 8 червня надасть свідчення перед комітетом Сенату з питань розвідки щодо його звільнення та можливих зв’язків кампанії Трампа з Росією у рамках розслідування комітету щодо втручання РФ в американські вибори.

Раніше повідомлялось, що Дональд Трамп міг звільнити Комі через активізацію розслідування щодо втручання Росії у вибори президента США.

Згідно з доповідною запискою Комі, в лютому Трамп під час зустрічі з Джеймсом Комі, який на той момент був директором ФБР, нібито попросив припинити розслідування щодо відносин екс-радника з нацбезпеки Майкла Флінна з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.