ЄС вперше в історії проведе траурну церемонію – у пам’ять про Гельмута Коля

Середа, 21 червня 2017, 11:02

В пам'ять про колишнього канцлера Німеччини Гельмута Коле вперше в історії Євросоюзу відбудеться траурна церемонія - європейський державний акт у Страсбурзі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Європейська траурна церемонія призначена на 1 липня. За повідомленням Süddeutsche Zeitung, на церемонії матимуть слово президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Еммануель Макрон та колишній президент США Білл Клінтон.

Відразу після закінчення церемонії поминальна заупокійна служба пройде в Німеччині в соборі міста Шпайєр неподалік кордону з Францією, де Коля й поховають. Хоча екс-канцлер був жителем Людвігсгафена-на-Рейні більшу частину дорослого життя, поблизу Шпайєра пройшли його дитячі роки.

Європейський державний акт - це офіційна церемонія вищого рівня, яку організовують, як правило, тільки в разі смерті колишніх глав держав або урядів. ЄС ніколи раніше не влаштовував подібних траурних церемоній.

Колишній канцлер Німеччини Гельмут Коль помер 16 червня у віці 87 років. Гельмут Коль працював канцлером ФРН чотири терміни поспіль упродовж 16 років. Коль був ініціатором об’єднання Німеччини, за часів його правління впала Берлінська стіна. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.