Бундестаг схвалив виведення військових з турецької авіабази «Інджирлік»

Четвер, 22 червня 2017, 08:47

Німецький Бундестаг переважною більшістю голосів підтримав у середу, 21 червня, виведення контингенту Бундесверу з турецької авіабази "Інджирлік" та передислокацію його до Йорданії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відповідний документ підтримали 458 з 566-ти депутатів.  "Проти" висловилися 85 депутатів, які виступали за негайне виведення німецького контингенту з турецької бази і повернення його на батьківщину.

Причиною виведення контингенту з бази "Інджирлік" стала заборона німецьким парламентарям відвідувати солдат Бундесверу з боку турецької влади. Це було відповіддю на надання у Німеччині притулку турецьким солдатам, які як військові НАТО були дислоковані на території ФРН.

"Бундесвер є парламентською армією, яка є підконтрольною Бундестагу... Відвідування депутатами німецького Бундестагу наших солдаток і солдатів за кордоном є і залишається обов'язковим для супроводу такого мандату", - йдеться в ухваленому Бундестагом документі.

Бундестаг очікує, що передислокація контингенту до Йорданії відбудеться оперативно і при цьому вдасться уникнути негативних наслідків для міжнародної коаліції проти "Ісламської держави".

Як зазначає агенція dpa, виведення контингенту з території іншої держави-члена НАТО є безпрецедентним в історії Бундесверу.

На турецькій базі "Інджирлік" розміщені близько 260 німецьких військових. Вони підтримують повітряні удари по базах угруповання "Ісламська держава" в Сирії та Іраку, здійснюючи розвідку з повітря і дозаправку літаків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.