Ірак зняв заборону на ввезення птиці з України

Четвер, 22 червня 2017, 11:14

Ірак зняв заборону на ввезення української птиці та продуктів птахівництва, запроваджену в середині березня в зв'язку зі спалахами високопатогенного грипу птиці в деяких областях України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

"Згідно з повідомленням гендиректора компетентного органу ветеринарної медицини Республіки Ірак, знято заборону на експорт м'яса птиці з України до Іраку", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку зі спалахами пташиного грипу в середині березня Ємен, Ірак, Йорданія, Катар і КНР запровадили тимчасові обмеження на експорт м'яса птиці та продуктів птахівництва з усієї України. Крім того, ЄС, Саудівська Аравія та Гонконг запровадили тимчасову заборону на експорт м'яса птиці, яєць, продуктів птахівництва з областей, де реєструвалися спалахи пташиного грипу.

15 травня Катар зняв заборону на ввезення української птиці та продуктів птахівництва.

У листопаді 2016 року ветеринари зафіксували спалах пташиного грипу в Херсонській області. До цього випадки пташиного грипу в Україні були зареєстровані в 2008 році в Криму (4 випадки).

Останні три місяці ветеринари не фіксували спалахів пташиного грипу на території України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.