Італія виділить до 17 млрд євро на порятунок двох банків від банкрутства

Понеділок, 26 червня 2017, 08:56

Уряд Італії заявив про готовність виділити до 17 мільярдів євро для того, щоб врятувати від банкрутства два банки в регіоні Венето - Banca Popolare di Vicenza та Veneto Banca.

Про це повідомляє АFP.

Європейський центробанк раніше визнав банки близькими до неплатоспроможності та закликав Рим розробити схему порятунку установ, зокрема продажу їхнього майна та передачі "токсичних" активів.

Прем'єр Італії Паоло Джентілоні заявив, що "хороші" активи мають відійти другій найбільшій банківській групі Італії - Intesa Sanpaolo.

Міністр фінансів П'єр Карло Падоан, найближчим часом уряд спершу виділить 5 мільярдів євро. Загалом обидві установи мають близько 500 відділень та понад 5000 співробітників.

Європейська комісія повідомила, що вона "затвердила, згідно з правилами ЄС, італійські заходи щодо сприяння ліквідації BPVI та Veneto Banca в рамках національного законодавства про банкрутство".

Єврокомісар з питань конкуренції Маргрете Вестагер заявила, що Італія вважає державну допомогу необхідною "для уникнення економічних потрясінь у регіоні Венето".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.