У Британії громадянам ЄС доведеться виробляти спеціальну ID-картку

Понеділок, 26 червня 2017, 18:55

Громадянам ЄС, які проживають у Великій Британії та які хочуть залишитися у країні після Brexit, доведеться подати заявку на отримання спеціальної ідентифікаційної картки.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно із пропозиціями Міністерства внутрішніх справ, усі 3 мільйони громадян ЄС, які проживають у Великій Британії, повинні будуть подати заявку на отримання ідентифікаційної картки щодо "осілого статусу" після Brexit. 

Відповідні пропозиції були представлені сьогодні прем'єр-міністром країни Терезою Мей.

У 15-сторінковому документу йдеться про "легку" систему для обробки заявок, що надасть заявникам такий самий статус з "безстроковою посвідкою на проживання", який мають багато громадян інших країн (не ЄС), які також живуть в Британії протягом п'яти років.

Повідомляється, що документ про проживання з "осілим статусом" для громадян ЄС, по суті, стане посвідченням особи, підтвердженим через центральну базу даних або реєстр МВС Британії.

Раніше повідомлялося, що британський прем'єр-міністр Тереза Мей зробила "чесну і серйозну пропозицію" лідерам Європейського Союзу зі спірного питання щодо майбутніх прав громадян ЄС, пропонуючи тим, хто законно прибув до Brexit, можливість отримати ті самі права на працю, охорону здоров'я та вигоди, як і громадяни Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.