Загроза Росії зростає на всіх фронтах - НАТО

Вівторок, 27 червня 2017, 08:29

НАТО зіткнулося зі спробами Росії збільшити свій військовий потенціал практично на всіх рівнях, і союзники готові запобігти повторенню військової інтервенції Кремля в Криму і на сході України.

Про це заявив голова Військового комітету НАТО генерал Петер Павел, повідомляє Politico.

"Коли справа доходить до можливостей, немає сумнівів в тому, що Росія розвиває свої можливості як в традиційних, так і в ядерних компонентах. Коли справа стосується навчань, здатності розгорнути війська на великі відстані і ефективно використовувати їх досить далеко від своєї власної території, немає ніяких сумнівів (в нарощуванні військового потенціалу - ред.) ", - сказав Павел.

За його словами, наміри Кремля на даний момент до кінця не зрозумілі. "Коли справа доходить до намірів, це не так зрозуміло, тому що ми не можемо чітко сказати, що у Росії є агресивні наміри проти НАТО", - сказав генерал.

Він відзначив зростаючу військову присутність Росії і послався на повідомлення про розміщення міжконтинентальних балістичних ракет з ядерним потенціалом в Калінінграді і Криму.

"Ми робимо все можливе, щоб бути готовими як з точки зору можливостей, так і бойової готовності, зіткнутися з будь-якою потенційною загрозою, яка повторить загрозу, яку ми знаємо з Криму, зі східної України, щоб вона не повторилася ні з ким із союзників НАТО" , - сказав Павел.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.