Меркель виступила за відновлення переговорів про ЗВТ США-ЄС

Середа, 28 червня 2017, 09:39

Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила за відновлення переговорів між США та Європейським щодо угоди про Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство (TTIP).

Про це вона сказала під час заходу Економічної ради Християнсько-демократичного союзу, повідомляє Euractiv.

"Я виступаю за відновлення переговорів щодо такої угоди про вільну торгівлю, а також за спільне вирішення всіх проблем", - сказала Меркель.

Меркель, яка наступного тижня прийматиме в Гамбурзі саміт G20, де очікується, що торгівля буде одним з найбільш суперечливих питань, також зазначила, що великий торговий профіцит Німеччини частково є результатом факторів, що не залежать від її впливу: експансивної монетарної політики ЄЦБ та цін на енергоносії.

"Моє бачення глобалізації полягає в тому, що в глобальному та взаємопов'язаному світі нам потрібна торговельна система, заснована на правилах, коли всі сторони можуть виграти", - сказала Меркель.

Створення зони вільної торгівлі між ЄС та США підтримав також американський міністр торгівлі Уілбур Росс, який не був присутній на заході, проте звернувся до присутніх за допомогою відеозв'язку.

"Ми, як основні торговельні партнери один для одного, повинні мати угоду про зону вільної торгівлі", - заявив він.

Нагадаємо, у січні президент США Дональд Трамп підписав указ щодо виходу США з торгівельної угоди про Транстихоокеанське партнерство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.