ЄС буде рухатися до Трансатлантичного партнерства попри протести – єврокомісар

Понеділок, 11 січня 2016, 19:32

Єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом висловила впевненість, що переговори щодо Трансатлантичного партнерства (ТТІП), ЗВТ з Канадою будуть успішними, незважаючи на протести.

Про це вона сказала під час виступу в Торговій палаті Карлсруе.

Вона нагадала, що торік на вулиці Берліна вийшло майже 150 тис. людей, які протестували проти Трансатлантичного партнерства.

"Я вважаю, що для більшості європейців ця та інші торгівельні угоди є можливістю. І Звичайно всі національні уряди країн ЄС продовжують підтримувати відкритий підхід до торгівлі та інвестицій", - сказала Мальмстрьом.

"Але зрозуміло і те, що інтенсивні дебати тривають. І що довгостроковий консенсус, який існував щодо вигод для Німеччини і ЄС від торгівлі було поставлено під питання", - зазначила євро комісар.

Вона заявила, що ЄС враховує занепокоєння громадськості і обговорює їх з своїми партнерами по ТТІП.

Крім того, Мальмстрьом наголосила, що крім глобальної торгівлі перед ЄС стоять і інші глобальні виклики.

Зокрема, вона згадала кризу на Близькому Сході, що "змусила людей покинути свої домівки", зростання "ворожості Росії", міжнародний тероризм.

Трансатлатничне торгове та інвестиційне партнерство передбачає угоду про вільну торгівлю між ЄС та США. Його прихильники вважають, що угода призведе до економічного зростання, в той же час опоненти вважають, що вона призведе до збільшення ролі корпорацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.