СБУ спільно з ФБР, NCA та Європолом працюють над знешкодженням вірусу PetyaA

Четвер, 29 червня 2017, 15:46

Спеціалісти СБУ у взаємодії з фахівцями ФБР США, Національною агенцією по боротьбі зі злочинністю (NCA) Британії, Європолу, а також провідних кібербезпекових інституцій, проводять спільні заходи з локалізації розповсюдження шкідливого вірусу PetyaA.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Спеціалісти СБУ у взаємодії з фахівцями ФБР США, Національною агенцією по боротьбі зі злочинністю (NCA) Великої Британії, Європолу, а також провідних кібербезпекових інституцій, проводять скоординовані спільні заходи з локалізації розповсюдження шкідливого програмного забезпечення PetyaA, остаточного з’ясування методів реалізації цієї акції кібертероризму, встановлення джерел атаки, її виконавців, організаторів і замовників", - йдеться у повідомленні.

В СБУ повідомили, що наразі встановлено механізми розповсюдження вірусної програми, її активізації та алгоритми роботи.

Водночас проводиться робота з пошуку можливостей розшифрування даних, що втратили власники та напрацьовуються рекомендації для припинення поширення вірусу, нейтралізації інших негативних наслідків цієї надзвичайної події.

За даними Європолу, комп'ютерний вірус "Petya", який у вівторок атакував Україну, а пізніше поширився по країнах Європи і світу, схожий на попередню атаку вірусу WannaCry, але більш складний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.