Трамп здійснить держвізит до Британії попри критику мера Лондон - Джонсон

Вівторок, 6 червня 2017, 10:55

Британський міністр закордонних справ Борис Джонсон заявив у вівторок, що не бачить причин для скасування державного візиту Дональда Трампа до Британії після того, як президент США розкритикував мера Садіка Хана через його реакцію на суботні теракти.

Про це повідомляє Reuters.

"Він (Хан - Ред.) має цілковиту рацію казати те, що він сказав для заспокоєння людей свого міста про присутність озброєних офіцерів на вулицях", - сказав Джонсон, відповідаючи на питання про те, чи слід скасувати державний візит Трампа.

"Запрошення було надіслано та прийнято, і я не бачу ніяких причин, щоб це змінювати. А те, що сказав Садік Хан для заспокоєння жителів Лондона, то, я думаю, він мав цілковиту рацію говорити саме так", - додав Джонсон.

Нагадаємо, у неділю Трамп розкритикував слова мера Лондона, який заявив, що у зв’язку з терактом кількість поліцейських на вулицях міста збільшать, тому жителям і гостям міста "немає причин турбуватися".

За інформацією The Guardian, мер Лондона Садік Хан закликав британський уряд скасувати запланований державний візит до Британії Дональда Трампа через його критику у Twitter.

Як відомо, Садік Хан минулого року став першим в історії мером-мусульманином британської столиці. Він неодноразово критикував Трампа за його погляди на іслам та вказував на хибність ідеї заборонити в'їзд до США мусульманам з інших країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.