Екс-директор ФБР: немає сумніву, що Росія втрутилася у вибори США

Четвер, 8 червня 2017, 17:41

Екс-директор ФБР Джеймс Комі впевнений, що Росія втрутилася у президентські вибори у США.

Про це він заявив у четвер, 8 червня, під час відкритих слухань комітету Сенату США з розвідки, який веде розслідування щодо втручання РФ у вибори, повідомляє Bloomberg.

"Немає сумніву, що Росія втрутилася у вибори у США", - заявив Комі. Втім, екс-директор ФБР вірить, що внаслідок дій Росії голоси під час виборів не було змінено.

За його словами, про пов'язані з Росією спроби хакерських атак він дізнався наприкінці літа 2015 року. За оцінкою Комі, російські хакери намагалися отримати доступ до "сотень" організацій. "Може бути, більше тисячі, але принаймні сотень", - сказав він.

Він також зазначив, що Дональд Трамп не просив його зупинити розслідування стосовно втручання Росії. Однак свої розмови із Трампом назвав "дуже тривожними". 

Комі відзначив, що він не може відповідати на запитання, які стосуються розслідування ФБР, під час відкритих слухань.

Нагадаємо, Дональд Трамп звільнив директор ФБР Джеймса Комі у середині травня, пояснивши своє рішення тим, що Комі "не в змозі керувати бюро". Підозрюють, що Дональд Трамп міг звільнити Комі через активізацію розслідування щодо втручання Росії у вибори президента США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: