Корбін: лейбористи готові "служити" Британії в уряді меншості

П'ятниця, 9 червня 2017, 13:29

Лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін заявив, що лейбористи "готові служити цій країні", проте зазначив, що його партія не робитиме ніяких угод чи пактів, аби сформувати коаліцію.

Про це повідомляє The Times.

Лідер лейбористів повторив свою вимогу до Терези Мей щодо відставки та закликав торі стояти осторонь уряду меншості лейбористів.

Він також заявив, що переговори щодо Brexit з іншими 27 країнами-членами ЄС, які повинні початися протягом 11 днів, просуватимуться, оскільки стаття 50 вже була активована.

На питання, хто буде вести переговори, він заявив, що "уряд в офісі через 11 днів буде вести ці переговори по Brexit".

Корбін заявив, що лейбористи виступають перш за все за робочі місця. "Тому найголовніше - це торгівля з Європою. Ми готові вести переговори від імені цієї країни", - сказав він.

Ігноруючи той факт, що консерватори отримали більше місць та більше голосів, Корбін заявив: "Я думаю, що цілком зрозуміло, хто виграв ці вибори."

Нагадаємо, лідер Консервативної партії Тереза Мей досягла домовленості про формування коаліції з Демократичною юніоністською партією Північної Ірландії (DUP), що дозволить консерваторам, які за підсумками виборів втратили абсолютну більшість у парламенті, сформувати уряд.

Як повідомлялось раніше, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вирішила не подавати у відставку попри те, що її партія втратила абсолютну більшість за підсумками голосування, та планує сформувати новий уряд.

Після полудня вона вирушить до Букінгемського палацу за дозволом королеви Єлизевети ІІ на формування уряду

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.